Opening Tiengemetenpad

Op 10 april werd de 1e fase van het Tiengemetenpad officieel geopend door gedeputeerde Han Weber, wethouder Martijn Hamerslag (gemeente Nissewaard) en Paul Boogaard (gemeente Hoeksche Waard). De eerste fase van het fietspad is het tracé langs het Piershilse Bos en begint bij de Spuiweg/Spuidijk.

Het Tiengemetenpad is een fietspad dat de eilanden Tiengemeten en Voorne-Putten verbindt. Het pad loopt van regio Rotterdam/Den Haag naar de aanlegplaats van de pont naar Tiengemeten. Fietsers fietsen straks zoveel mogelijk ongehinderd tussen bloemrijke bermen richting Tiengemeten. Op Voorne-Putten sluit het Tiengemetenpad aan op het Trambaanpad, dat als pilot voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als een Hollandse baan Hellevoetsluis verbindt met Spijkenisse en Rotterdam.

De Provincie Zuid-Holland en gemeente Hoeksche Waard zorgen samen voor de financiering van de nieuwe fietsverbinding in de Hoeksche Waard.

Het is de bedoeling nog dit jaar een ander deel van het Tiengemetenpad op te leveren. Het streven is om het pad als geheel in 2021 gereed te hebben.